До 2025. асфалтирање сваког метра пута у МЗ Биоска

Око 3,5 километара путних праваца урађено је у МЗ Биоска током две године заједничким средствима Града и мештана а готово 21 километар од 2014. године. Механизација ЈКП “Нискоградња” у овој месној заједници тренутно изводи радове на неколико путних праваца по уговорима из прошле и ове године.

Према речима мештана сваки метар асфалта њима значи много, а како каже Драган Ћосић изградња путне инфраструктуре један је од основних предуслова за останак и опстанак.

“Ово сам чекао деценијама и веома сам задовољан данас, па желим да се захвалим и својим суграђанима и градском руководству. Имамо овде доста омладине и оних којих долазе готово свакодневно. Надам се да ћемо заједно наставити да развијамо ово наше село”.

Миодраг Станојчић председник  Савета МЗ Биоска истиче да је ће наредних дана бити завршено још 600 метара асфалта на неколико путних праваца око којих грваитира велики број становника Биоске.

“Радили смо вредно претходних година и надамо се да ће до 2025. године асфалтом бити покривени сви путни правци у селу, након чега ћемо радити и на унапређењу водоводне мреже и свих осталих садржаја, неопходних мештанима”.

Слободан Шиљковић члан Градског већа после обиласка урађених деоница изразио је задовољство добром сардњом са мештанима како овог тако и осталих села на територији града Ужица.

“Трудимо се да из године у годину у буџету града опредељујемо све већи износ средстава за асфалтрање сеоских путева. На око 50 километара путева годишње се постави асфалт и то је тренд који ће се наставити и у  наредном периоду. Једнако су нам важни сви сеоски путеви колико и градске саобраћајнице, а наравно по потреби ради се и на санацији оштећених путних праваца. Само у овој години санирано је око 2,5 километара главних саобраћајница у овој месној заједници.”

Повезане Вести

Прочитај све вести