Технички пријем тек након санације оштећења

После оштећења које се у току дана појавило на дечијем базену на Градској плажи директор ЈП “Ужице развој” Милош Миливојевић обратио се медијима и том приликом истакао да ће се наредних дана утврдити како је дошло до оштећења и чија је то одговорност.

“Пре неколико сати након подизања устава на брани и пражњења Градске плаже дошло је до механичког оштећења на поду базена, што и сами можете видети. У контакту смо са пројектантом и извођачем и наредних дана радићемо на утврђивању свих околности и узрока овог оштећења”.

“Морам да признам да сам личо разочаран и бесан збг свега овога, али исто тако вас уверавам да ћу лично инсистирати да се утврде сви елементи и узроци а потом и да одговорни сносе последице”, додаје Миливојевић.

ЈП “Ужице развој” као неко ко је вршио стручни надзор над реконструкцијом дечијег базена, контолисало је да сви радови буду изведени у складу са пројектно техничком документацијом и исто тако смо као што сам већ раније говорио, на предлог стручног надзора, урадили и додатне радове, оне који нису били предвиђени пројектом, али смо сматрали да су неопходни. Морам да нагласим да је један од врло битних фактора и чињеница да нам се дечији базен налази уз саму реку и да ту постоји известан утицај односно притисак воде из корита на сам базен”.

По Миливојевићевим речима у складу са утврђеним стањем одговорни ће сносити трошкове и све правне последице.

Повезане Вести

Прочитај све вести