Градоначелница у Крвавцима и Равнима

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима данас је обишла школу у Крвавцима, у којој су недавно завршени радови на енергетској санацији. Градоначелница је обишла и неколико путних праваца у Равнима и разговарала са мештанима тог ужичког села.

После обиласка школе у Крвавацима, иначе издвојеног одељења ОШ “Алекса Дејовић” градоначелница је истакла да је веома задовољна, јер како је истакла ова школа пре само пар месеци изгледала је много другачије.

“Захваљујући пројекту швајцарске владе и Министарства рударства и енергетике у оквиру ког  је урађена санација три школе и једног вртића вредног  1,8 милиона евра, данас смо у прилици да се уверимо да су услови за боравак ученика и наставног особља одлични. Поред тога у моментима енергетске кризе када нам је свака уштеда значајна овде ће се и вишеструко уштедети у односу на претходне године.  Кроз поменути пројекат замењена је столарија, урађена спољна изолација и инсталиран је нови котао за грејање.  У току и су радови на партерном уређењу за које је град издвојио средства. Управо ова школа може бити добар пример онога што желимо да урадимо у свим сеоским школама и чему ћемо посветити посебну пажњу”.

Према њеним речима циљ је у сеоским школама обезбедити што боље и једнаке услове какви су у школама у граду.

“Али ми желимо да одемо и корак даље, па ћемо у наредном периоду  урадити анализе у свим сеоским месним заједницама и у договору са родитељима размотрити где постоји потреба за отварањем вртића. Први ћемо већ наредне године имати у Карану, али се надамо да ће их бити много више. Пре свега надамо се већем броју деце а наша је обавеза и дужност да им обезбедимо што боље услове за одрастање и школовање”, закључила је градоначелница Ужица.

И посета Равнима део је већ устаљених активности у оквиру којих се кроз обилазак села и директан разговор са мештанима представници градског руководства упознају са њиховим проблемима.

“Знамо да је то у већини случајева путна инфраструктура , али сам сигурна да ћемо кроз пар година говорити и на многе друге теме, јер се из године у годину ради све више путних праваца и све су бројнија наша села у којима приводимо крају тај велики посао. Радили смо и радимо и даље и овде у Равнима где је током протекле две године асфалтирано 10 путних праваца а у овој мештани су по својим захтевима и удруженим средствима са градом добили још 7 асфалтираних путева. Око 10 милиона динара вредни су радови на путној инфраструктури у овој години и оно што такође морам да поменем је да смо још три милиона динара определили за реконструкцију и асфалтирање моста у центру села. Определили смо и око милион динара за набавку и уградњу новог котла за грејање у основној школи”.

Градоначелница се мештанима захвалила на стрпљењу, разумевању и доброј сарадњи и позвала их да и даље својим идејама и предлозима а у сарадњи са градом, унапређују услове за живот у овој месној заједници.

Повезане Вести

Прочитај све вести