Почели радови на адаптацији и доградњи простора за вртић у Карану

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима је обишла радове на адаптацији и доградњи објекта у Карану у коме ће бити отворен први сеоски вртић. Пројекат финансира Европска унија преко програма „ЕУ ПРО Плус“ који у Републици Србији реализује канцеларија УН за пројектне услуге „УНОПС“. Укупна вредност пројекта је 430.304 долара, од чега је 200.000 долара вредност донације, а 230.304 долара су средства обезбеђена из буџета града Ужица.

Градоначелница је након обиласка градилишта истакла да се нада да ће и грађевински али и сви остали радови бити завршени и пре званичног рока како би малишани у овај вртић кренули 1. септембра наредне године.

“Жеља нам је дакле, да поред свих напора које чинимо да обезбедимо довољно места у вртићима у граду, то урадимо и у свим сеоским месним заједницама у којима имамо деце и заинтересованих родитеља. Из тог разлога у наредном пеироду урадићемо детаљну анализу и сагледати где све постоји потреба за отварањем вртића. Свесни смо да је и то један од услова за останак младих и развој села. Просторних капацитета има у објектима школа или месних заједница, само је потребно утврдити где заиста постоји потреба и радити на адаптацији тих простора.

Овај вртић у Карану јесте први, али сигурна сам неће бити и једини сеоски вртић који ћемо у наредном периоду отворити, сопственим али и средствима из донаторских фондова, закључила је градоначелница уз захвалност  донаторима из Европске уније који су препознали и подржали пројекат кроз програм ЕУПРО плус.

Лепо време иде на руку извођачима, а по речима Драгана Печеничића из фирме “Тесла системи доо” која изводи радове сви грађевински радови биће завршени у року, до 11. марта наредне године.

Након реализације пројекта биће отворен потпуно нови објекат Предшколске установе Ужице, који ће задовољити потребе за 55 нових корисника који живе на овом подручју.

Овај пројекат финансира Европска унија преко програма „ЕУ ПРО Плус“. Његов садржај је искључива одговорност града Ужица и не одражава нужно ставове Европске уније“.

Повезане Вести

Прочитај све вести