Завршена реконструкција школе у Гостиници

После комплетне реконструкције и енергетске санације објекта и опремања, ученици издвојеног одељења ОШ “Нада Матић” у Гостиници од данас су поново у школским клупама. Захваљујући средствима из буџета града у износу од око 25 милиона динара и донацији намештаја коју су обезбедили бивши ученици школа данас има потпуно другачији изглед и услове за рад.

Како је након обиласка школе истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић сви који су учествовали у овом великом послу данас могу бити веома задовољни.

“Урађена је комплетна санација објекта, замењена столарија и урађена спољна изолација и фасада, реконструисан је кров и унутрашњи простор. Урађен је систем грејања на пелет и у потпуности је уређен простор око школе. Сви ови радови вредни су око 27 милиона динара и финансирани су средствима из буџета града. Са друге стране зуахваљујући донацији данс успешних ученика а некада ученика ове школе стигао је и нови намештај. Зато ћу ову прилику искористити да се захвалим и њима али и свима онима који су дали свој допринос да се школа реконструише у потпуности. Захвалност дугујем и деци и родитељима који су били стрпљиви док су трајали радови”.

Градоначелница је изразила наду да ће деце бити више у годинама које долазе не само у овој већ и свим осталим сеоским школама, и поручила да ће управо те школе бити приоритет у наредном периоду.

Уз захвалност граду, градоначелници и свим донаторима, родитељима и запосленима, директорка ОШ “Нада Матић” Ивана Цветковић, истакла је да је ово велики дан за све.

“Од овог тренутка имамо све услове да радимо пуним капацитетом, да настава буде квалитетна и модерна. Имамо и дигиталну учионицу, радимо на томе да комплетно опремимо салу за физичко коју раније нисмо имали. Наша предшколска група је сада у истом објекту, значи доста тога се променило на боље и надамо се да ће млади људи из овог краја видети пуно разлога да остану овде и да њихова деца иду у ову школу”.

Ученици и њихови родитељи, који се веома радују новом простору приредили су пригодну свечаност и на тај начин изразили захвалност свима који су учествовали у сређивању њихове школе.

Повезане Вести

Прочитај све вести