200 милиона динара за реконструкцију цевовода и асфалтирање у Севојну

У Градској општини Севојно у току су радови на асфалтирању улица у којима се у претходних неколико месеци радила обимна реконструкција магистралног челичног цевовода, вредна близу 100 милиона динара. То је по обиму посла и значају за грађане Севојна сигурно једна од највећих инвестиција у претходих неколико деценија.

Севојничани су се годинама уназад суочавали са проблемом пуцања цеви и нестабилним снабдевањем водом, због чега су трпели грађани, али и бројни привредници. Пројекат реконструкције цевовода био је спреман још пре неколико година и чекао на финансијску подршку Канцеларије за јавна улагања, међутим због немогућности даљег одлагања овог посла Град и ЈКП “Водовод” издвојили сау близу 100 милиона динара и ушли у пројекат реконструкције. У претодних неколико месеци изграђена је потпуно нови магистрални цевовод промера фи 450 у дужини од око 1,9 километара, а упоредо са њим постављен је у целој дужини и секундарни цевовод промера фи 100. Урађено је 60 прикључака, тако да је грађанима Севојна на овој деоници обезбеђено неометано снабдевање водом у наредних пет деценија.

Уложени су и додатни напори да се обезбеди финансирање реконструкције улица којима је прошао цевовод, па су у сарадњи са ЈП “Путеви Србије” обезбеђена неопходна средства и претходних дана екипе предузећа “Путеви Ужице” почеле су асфалтирањем у Улици Хероја Дејовића. Биће асфалтирана и Улица Александра Вучковића као и део Улице Миливоја Марића у којима је ангажовано ЈКП “Нискоградња”.

Поменуте улице ће бити асфалтиране у пуном профилу, уз замену ивичњака и реконструкцију тротоара. Укупна вредност свих радова који обухватају реконструкцију цевовода и асфалтирање саобраћајница процењује се на око 200 милиона динара, што је једна од највећих инвестиција у Градској општини Севојно у претходних неколико деценија.

Повезане Вести

Прочитај све вести