Одржана Јавна презентација урбанистичког пројекта обилазнице око Ужица

Од 23. до 30. децембра грађани имају прилику да остваре Јавни увид у урбанистички пројекат обилазнице око Ужица, а у среду 28. децембра у Великој сали градске куће одржана је и Јавна презентација, којој су поред представника Градских управа присуствовали заинтересовани грађани из месних заједница кроз које ће обилазница проћи, као и имаоци јавних овлашћења.

 

Помоћник градоначелнице Ужица Предраг Гавовић и запослени у Градској управи за урбанизам, изградњу и имовинско-правне послове припремили су и одржали презентацију урбанистичког пројекта саобраћајнице, приступних путева и мостова и одговарајући на питања грађана отклонили све нејасноће и недоумице. Са друге стране грађани месних заједница Турица, Буар и Стапари изразили су задовољство изградњом обилазнице и овом приликом упутили значајне сугестије.

Урбанистички пројекат обилазнице је најважнији документ у изради пројектне документације и након његовог усвајања од стране надлежног министарства почетком наредне године уследиће издавање локацијских услова, израда главног пројекта и издавање дозволе за изградњу. Све ове процедуре према очекивањима биће завршене у првој половини наредне године, када се очекује и почетак изградње.

Како је предвиђено пројектом на траси дугој око 4,8 километара, поред висећег моста у дужини од 250 метара, гради се још пет краћих мостова на самој траси обилазнице како би се пут заштитио од евентуалног клизишта односно померања тла. Вредност пројекта, који финансира Влада Републике Србије процењена је на 30 милиона евра.

Повезане Вести

Прочитај све вести