Завршена реконструкција Зелене пијаце вредна више од милион евра

После треће фазе реконструкције, која је завршена пре неколико дана, на радост свих Ужичана од данас је Зелена пијаца “Липа” поново у функцији. Град је после радова вредних више од милион евра добио савремену тржницу са много хуманијим и бољим условима и за продавце и за купце.

У септембру 2018. године кренуло се у реконструкцију ужичке Зелене пијаце са намером да овај простор у самом центру града добије потпуно другачији изглед, а Ужичани савремену пијацу по угледу на велике српске и европске градове.

У оквиру прве фазе радова  изграђена је главна зграде површине 600м2, у којој се налази 12 канцеларија управе ЈКП “Биоктош” и 18 локала за издавање.

Са отварањем овог објекта почели су и радови друге фазе и изграђена је још једна зграда исте површине са 41 локалом за издавање. Изградњом овог објекта решен је и дугогодишњи проблем продаваца са Робне пијаце “Међај”, који данас тргују у далеко бољим условима од оних које су имали на старој локацији.

Пројекат је предвидео и наткривање комплетне пијаце, па се у јуну прошле године ушло у трећу фазу реконструкције, којом су старе тезге са већ оронулим настрешницама отишле у прошлост.

 

Због усаглашавања пројектне документације али и наглог пораста цена грађевинског материјала радови су трајали дуже од предвиђеног рока, али захваљујући додатним средствима из буџета града завршено је наткривање и уређење простора и набавка нових тезги.

Повезане Вести

Прочитај све вести