Одржана седница Штаба за ванредне ситуације, усвојене мере за што брже превазилажење новонастале ситуације

На седници Градског штаба за ванредне ситуације, одржаној данас после обилних падавина претходног дана и ноћи донет је низ закључака и мера које ће се предузимати. Како је након седице истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, све релевантне институције поднеле су своје извештаје и на основу тога усвојене су одређене мере.

“Ангажовали смо комплетну механизацију локалних јавних предузећа на чишћењу снега, као и приватне предузетнике који су склопили уговор о ангажовању са градом. По потреби а на основу стања на терену биће ангажована и додатна механизација других предузећа и предузетника. Због неизвесне ситуације са снабдевањем електричном енергијом на сеоском подручју у договору са директорима  основних школа доносиће се одлука о одржавању наставе”.

Према речима градоначелнице проблем са изваљивањем стабала био је присутан у многим деловима града али су стабла у сарадњи са Ватрогасним јединицама уклоњена.

“Нажалост имали смо и један инцидент у коме су троје деце и једна старија особа лакше повређени након пада стабла на шеталишту на Градској плажи. На срећу сви су доброг здравственог стања и пуштени на кућно лечење. Како бисмо избегли овакве ситуације предузећемо све неопходне мере у циљу заштите становништва од снеголома и снегоизвала дрвећа и одрона током и након топљења снега. Ово се посебно односи на локацију Градске плаже где је потребно израдити план и извршити уклањање ризичног дрвећа. У кањону реке Ђетиње поставићемо додатне табле са упозорењем на опасност од одрона који се може очекивати због наглог топљења снега”.

Заменик начелника Градског штаба за ванредне ситуације Зоран Милитаров саопштио је да су сви кварови локалног карактера на електромрежи у току јутра отклоњени, а у сарадњи са екипама Електромрежа Србије у чијој је ингеренцији далековод ради се на отклањању квара, због кога је без струје остало око 4 600 домаћинстава. Водоснабдевање је за сада редовно и сви резервоари имају довољно воде.

Према речима директора ЈП “Ужице развој” Милоша Миливојевића највише проблема тренутно има у сеоским месним заједницама, где је ангажована додатна механизација и где ће како је истакао најкасније сутра у јутарњим сатима бити очишћени путеви и нормализован саобраћај. Градске улице и путеви чисте се по приоритетима и утврђеном плану.

Повезане Вести

Прочитај све вести