У селима Лужничке долине штета готово 350 милиона динара

Према првим проценама штета настала после невремена које је 26. маја захватило подручје Карана, Луновог Села, Рибашевине, Трнаве и део Гостинице износи око 350 милиона динара. То је саопштио директор ЈП “Ужице развој” Милош Миливојевић, приликом обиласка овог подручја.

Према његовим речима последице невремена бележе се на путној инфраструктури, мостовима и пољопривредним површинама.

“На подручју месних заједница Луново Село, Рибашевина, Каран, Трнава и Гостиница оштећено је више од 70 путних праваца, чија ће санација коштати око 63 милиона динара. Око 80 милиона динара коштаће санација мостова и корита реке Лужнице а највећу штету у вредности од око 200 милиона динара,обилна киша и град причинили су на пољопривредним површинама”.

Миливојевић додаје да је ЈП “Ужице развој” сачинило извештај о свим оштећеним путним правцима и да се тренутно ради на рашчишћавању терена и санацији најургентнијих тачака, како би се обезбедила проходност и неопходна комуникација.

Извештаји са проценом штете послати су на адресе надлежних министарстава и Сектора за ванредне ситуације, па се очекује и подршка државе. Наредних дана биће утврђени и механизми за подршку пољопривредним произвођачима.

Повезане Вести

Прочитај све вести