Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

“Месна заједница Бела Земља једна је од наших најлепших месних заједница и уједно једна од оних које имају много потенцијала за даљи развој. Наш задатак је да у наредном периоду радимо на решавању проблема, попут недостатка канализационе мреже, преко инфраструктуре до обезбеђивања нових садржаја”, истакла је обилазећи радове који се тренутно изводе на путној инфраструктури, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Обишли смо данас радове на асфалтирању путних праваца у Месној заједници Бела Земља, где се тренутно ради у насељу Пандурица на санацији пута у дужини од око 400 метара. Вредност тих радова је око 2,5 милиона динара. Урадили смо ове године и санацију старог магистралног пута, и наравно радићемо и по уговорима о удруженим средствима са грађанима. Расписана је јавна набавка и када буде одабран извођач и ти радови биће изведени”, нагласила је градоначелница.

Према њеним речима интезивно се ради на решавању проблема недостајуће канализационе мреже.

“Цео тај пројекат веома је комплексан и радиће се у неколико фаза, али у сваком случају већ почетком наредне године наставићемо са изградњом канализационе мреже јер ћемо до тада имати неопходе грађевинске дозволе. То ће омогућити прикључење од 80 до 100 прикључака за домаћинства.

Кроз програм Удружимо се овде на Белој Земљи у близини Цркве биће изграђено дечије игралиште и то ће сигурно бити тек почетак радова, када су у питању нова игралишта и спортски терени”.

Мештанка Милена Јоксимовић изразила је захвалност граду и ЈКП “Нискоградња” у име мештана Пандурице. Она је изразила наду да ће поред вртића који постоји у МЗ Бела Земља у наредном периоду овде бити отворена и школа.

Повезане Вести

Прочитај све вести