Све ближе остварењу циља да свако дете у Ужицу има своје место у вртићу

У присуству сарадника, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, обишла је радове на изградњи објекта новог вртића у насељу Царина. После обиласка она је изразила задовољство тренутом динамиком радова, који ће како обећава извођач бити завршени у року, до марта месеца наредне године.

” Знате да је био извесних проблема са претходним извођачем, али сада се радови одвијају према уговору и као што видите тренутно се ради спрат и кров. Уговор предвиђа да сви радови ове друге фазе, дакле и спољни и унутрашњи буду завршени до марта наредне године, након чега ће се ући у трећу фазу која подразумева опремање. Око 96 милиона динара вредни су радови друге фазе и та средства издвојена су из буџета града, као и средства за прву фазу (земљани радови) у износу од 35 милиона динара”, нагласила је градоначелница.

Она је подсетила да ће овај објекат површине око 400 квадарата моћи да користи око 200 деце, што ће уз нове просторе Предшколске установе Ужице у Карану, Кремнима и Злакуси бити довољно да се укине такозвана листа чекања и да свако дете у Ужицу има своје место у вртићу.

“Радови су при крају на адаптацији простора у Кремнима, где је капацитет до 25 деце,  а припрема се и пројектно техничка документација за адаптацију простора у Злакуси где ће моћи да борави до 20 малишана. Очекујемо ових дана употребну дозволу и непходне сагласности ресорног министарства за вртић у Карану, где ће кренути 55 деце”.

Вртић Кремна
Вртић Кремна

Градоначелница подсећа и да ускоро креће реализација пројекта енергетске санације вртића Невен у сарадњи са Министарством рударства и енрегетике, чиме се наставља и посао уређења већ постојећих вртића.

“Наравно надамо се да ће нам се деца рађати и да ће постојати потреба за градњом нових објеката, а ми ћемо сигурно наћи начина да их изградимо и опремимо. Још једном ћу поновити, свако дете у Ужицу имаће своје место у вртићу баш како смо и обећали грађанима Ужица”.

Слободан Јашић шеф градилишта, испред предузећа “Радмонт” из Бајине Баште, истиче да се радови на објекту вртића на Царини одвијају предвиђеном динамиком.

“Приземље је завршено и спремно за уградњу столарије. Тренутно завршавамо зидове на првом спрату, почињемо покривање објекта и крећемо у радове за обезбеђивање неопходних прикључака водовода и канализације. Надам се да ће све ићи по плану и да ћемо овај објекат завршити у планираном року”.

Занимљиво је и да ће овај објекат поред дворишта имати и зелену површину на другој етажи, до које ће се долазити са отворене терасе, јер се водило рачуна и о важности боравка деце на отвореном простору.

Повезане Вести

Прочитај све вести