Значајно већа средства за наставак радова на изградњи и реконструкцији путне инфраструктуре

За изградњу, реконструкцију и одржавање путне инфраструктуре у овој години опредељена су значајна и у односу на претходну годину, увећана средства. Само за месне заједнице где се радови финансирају удруженим средствима града и мештана опредељено је 150 милиона динара. Такође, настављају се и радови на реконструкцији великих путних праваца и градских саобраћајница.

Поред комплетне реконструкције неколико улица у МЗ Турица, где је изграђена фекална канализација, током претходне године реконструисани су и делови Немањине и Улице Марије Маге Магазиновић. Асфалтирано је више од 50 километара путева у ужичким селима и приградским месним заједницама и у складу са захтевима мештана кренуло се у реконструкцију и изградњу великих путних праваца попут Влајковог и Бановског пута. Радови су у потпуности завршени и на путу Радојичића кула-Стапарска бања.

Протеклу годину обележиле су и временске непогоде, које су изазвале оштећења путне инфраструктуре великог обима, па је значајан део радова обављен са циљем санације, нарочито у селима Лужничке долине, где ће се радити и ове године.

У овој години радиће се у складу са опредељеним буџетским средствима а на основу потреба које су исказали грађани. Управо они даће предлоге за асфалтирање путева удруженим средствима где је издвојено 150 милиона динара.

У плану је наставак радова у Турици где ће са почетком нове грађевинске сезоне након радова на фекалној канализацији, бити комплетно реконструисана Улица Милана Верговића. Средства су опредељена и за наставак радова на реконструкцији Влајковог пута. Са десет милиона динара биће финансиран наставак изградње Бановског пута, а са 15 милиона динара асфалтирање пута у Стапарској бањи. Радови су планирани и на путном правцу Добро поље- Љуто поље, као и на обилазници око бране Врутци.

Захваљујући националном пројекту “ЛИД” у овој години биће урађена и комплетна реконструкција неколико најфреквентнијих градских саобраћајница, а у наредним данима биће познато у којим улицама ће се радити у оквиру овог пројекта, који ће се реализовати у  наредних пар година и за који је град Ужице добио бесповратна средства у износу од 1,7 милиона евра.

Повезане Вести

Прочитај све вести