Завршни радови на приступној саобраћајници Храма Покрова Пресвете Богородице у Крчагову

До краја ове седмице биће завршени сви радови на новој приступној саобраћајници до Храма Покрова Пресвете Богородице у Крчагову. Ужички ” Путеви” тренутно изводе завршне асфалтерске радове, а након изградње кишне канализације, гасовода и радова на паркингу и тротоарима , које је финансирао град.

Према речима Милоша Миливојевића директора ЈП “Ужице развој”, изведени радови вредни су око 30 милиона динара од чега је око 8 милиона динара донација ужичких “Путева”.

“Радујемо се и као верници и као представници града, што смо сви заједно успели да после век и по подигнемо овај храм и урадимо заиста велики део посла. Подсетићу вас да је град обезбедио плац, а затим смо 2017. године положили камен темељац и отпочели градњу. У претходне три године, урађени су пројекти, а затим и инфраструктурни прикључци, изграђен је помоћни објекат и ево данас асфалтира се и прилазна саобраћајница. Наравно све што је урађено, урађено је уз огромну подршку Грађевинског одбора на чијем челу је министар Никола Селаковић али и подршку бројних привредника и самих парохијана. Настављамо даље са жељом да у потпуности завршимо храм, којим се данас поносе сви грађани и Крчагова и нашег града”.

Протојереј ставрофор, Иван Деспић, старешина Храма Покрова Пресвете Богородице подсетио је да се захваљујући огромној подршци града, привредника и парохијана већ три године овде врше богослужења.

“Велика захвалност и благодарност пресветој Богородици која их је надахнула да помогну и да се уграде у њу. Ови радови веома су важни,  јер то показује наш однос према светињи. Радујемо се данас предстојећем Васкрсу али се радујемо и приступном путу за наш храм. Дошао нам је асфалт, људи ће без проблема моћи да лепо приђу да се паркирају и да буду задовољни. Морам да истакнем изузетно добру сарадњу са градом, “Путевима”, привредницима као и свим парохијанима. Свим нашим људима желим срећне празнике”.

Повезане Вести

Прочитај све вести