Нови сјај Жичке улице

После реконструкције коловоза на Тргу Светог Саве, ЈКП Нискоградња је наставила са инфраструктурним радовима и у Жичкој улици. По речима директора ЈП Ужице развој Николе Максимовића урађена је комплетна санација ове улице, што подразумева целокупну замену подлоге коловоза и завршне асфалтерске радове, као и израду нових тротоара. „Урађена је замена појединих водоводних и канализационих прикључака, затим и једндо прикључење топловода“, рекао је Максимовић.

4 милиона динара је вредност реконструкције Жичке улице

На тротоарима су постављене физичке препреке у виду стубића па возачи неће имати могућност паркирања, тако да ће пешаци имати неометан пролаз, што до сада није увек био случај.

Никола Максимовић директор ЈП Ужице развој

„Ово је шеста улица у градском језгру коју радимо ове године, након завршетка реконструкције Улице Милоша Обреновића, Радничке улице а потом и улица Краља Петра, Вуколе Дабића и Доситејеве, сада смо завршили и Жичку“, навео је Максимовић и додао да ће већ од наредне недеље ЈКП Нискоградња у пуном капацитету кренути у реализацију реконструкције Улице Кнеза Лазара која се такође реконструше у пуном профилу.

Максимовић: „Ово је шеста улица у градском језгру коју радимо ове године, након завршетка реконструкције Улице Милоша Обреновића, Радничке улице а потом и улица Краља Петра, Вуколе Дабића и Доситејеве, сада смо завршили и Жичку“

„Завршено је петнаест прикључака на градски водовод у Улици Кнеза Лазара, а завршена је и изградња кишне канализације тако да су створени услови да Нискоградња може да почне радове на постављању ивичњака у овој улици“, истакао је Максимовић и додао да се очекује да та улица буде пуштена у саобраћај у новембру.

У новембру се очекује и завршетак реконструкције Улице Кнеза Лазара

Жичка улица ће убудуће имати и јавну чесму са које ће тећи вода са градског водовода: „Ускоро очекујемо и завршетак обнове Пан чесме или Чесме под орахом како су је називали стари Ужичани, а која се раније налазила у Жичкој улици“, рекао је Милоје Марић начелник Градске управе за инфраструктуру и развој и додао да је реконструкцију ове чесме иницирао историчар Милорад Искрин који је Градској управи дао податке о њеном ранијем постојању и изгледу.

Повезане Вести

Прочитај све вести