Ужице добило још једно игралиште за најмлађе

У ужичком насељу Крчагово данас је отворено ново дечије игралиште. Игралиште које је заједнички пројекат Фондације LiveRich и Града Ужица започет волонтерском акцијом, у којој је учествовало преко 100 волонтера, данас је и дефинитивно стављено најмлађим Ужичанима на коришћење.

„Добили смо још једно дечје игралиште у Месној заједници Крчагово, као резултат добре сарадње између Града Ужица и нашег Ужичанина Дејана Стојића, човека који има успешан бизнис у Америци и који се вратиo са делом бизниса у своје Ужице. Предлог да заједно на овој локацији изградимо игралиште дао је Дејан. Уложили смо по 3 милиона динара, играчке су набављене на предлог Дејана и његовог тима, који чине млади људи и најбоље знају шта деци треба“ рекао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић.

„У јуну месецу је наша копманија била задовољна учинком и одлучили смо да део профита дамо у хуманитарне сврхе, у сарадњи са колегама одлучили смо да то буде Србија уместо Америке и на крају да буде Ужице. Родила се идеја о изградњи дечјег игралишта близу наших канцеларија јер смо сви свесни да постоји недовољан број игралишта посвећених нашим најмлађим. Данас са задовољством можемо да кажемо да је у сарадњи са Градом Ужицем урађено онако како смо и замислили и свакако се надамо да ћемо у будућности радити још оваквих пројеката“, рекао је управитељ Фондације LiveRich Петар Благојевић.

 

 

„Циљ Фондације је да позове и друге субјекте који ће желети са нама у партнерском односу да градимо, јер овај град заслужује да буде место са бољим и квалитетнијим условима за живот и рад“, навела је Марија Ждеро, координатор за пројекте у Фондацији LiveRich.

Ужичанин и оснивач Фондације Дејан Стојић је поводом успешне реализације овог пројекта истакао задовољство и рекао да су и Фондација и Град Ужице могли самостално да изграде игралиште, али да су удруженим снагама учинили да оно буде и боље и лепше.

 

Повезане Вести

Прочитај све вести