За хиљаду дана у Ужицу урађено више него икада у његовој новијој историји

Поводом 1000 дана власти градског руководства у овом сазиву, градоначелник Тихомир Петковић одржао је конференцију за новинаре на којој је, са својим сарадницима, представио све оно што је урађено у овом периоду. Он је навео да је реализовано све оно што је обећано када је формиран овај састав руководства.

„Стојимо чврсто иза тврдње да је у ових хиљаду дана урађено више него икада у новијој историји нашега града. Поносни смо на ту чињеницу и желимо да је поделимо са нашим грађанима. Све постигнуто је резултат напорног рада људи који руководе градом, резултат великог разумевања грађана Ужица и снажне подршке Владе Републике Србије, свих њених министарстава, председника Републике Александра Вучића, многих пријатеља Ужица и ту бих посебно истакао Николу Селаковића, генералног секретара председника Републике.“ – рекао је градоначелник Петковић и нагласио да је Ужице данас боља средина за живот него што је била пре хиљаду дана: „Готово да нема области у којој нисмо направили значајне искораке. Ужице је данас здравије, снажније, лидер је региона, има више запослених, знатно је ефикасније, урбаније, снажнији туристички центар регије, више културно отворено и надамо се више Ужице младости него што је било пре 1000 дана.“

Градоначелник је нагласио да данас Ужичани  пију здраву пијаћу воду са акумулације Врутци, прерађену у технолошки најмодернијој Фабрици за прераду воде у Србији, у коју су Влада Републике Србије  и град уложили  7,5 милиона евра. Истовремено, Ужичани удишу и здравији ваздух захваљујући значајним улагањима града у конверзију котларница на гас и средствима уложеним у субвенционисање приватних домаћинстава кроз програме енергетске ефикасности:

„Ужице постаје снажан лидер региона када крену радови и када се заврше послови на деоници Коридора 11 од Чачка до Пожеге, а затим и њихов наставак према Сарајеву, преко Ужица и Вишеграда. Ужице је данас више запослен град него пре хиљаду дана захваљујући добром раду и успешним резултатима ужичке привреде. И градска управа је спремна за нове инвестиције и Прву зелену индустријску зону на Белој Земљи. Захваљујући делимично извршеној реформи јавног сектора и рационализацији, Систему 48, дигитализацији,  створена је ефикаснија управа чији је буџет један од најздравијих у Републици.“

Петковић је навео промене у урбаном градском језгру, градњу кружних токова и промене у изгледу центра Крчагова које ће поред изграђеног “Лидла”  ускоро добити и нови трговински центар са 5000 квадратних метара.

Представљена је брошура „500 корака ка Ужицу будућности“ која садржи све кључне пројекте урађене у протеклих 1000 дана. Чланови градског руководства су, на платоу испред зграде града, грађанима делили брошуру и разговарали са њима о њиховим ставовима и оценама рада градске власти.

Повезане Вести

Прочитај све вести