Расписан тендер за завршетак спортске дворане у Крчагову

Министарство омладине и спорта је преко Европских фондова обезбедило 3,2 милиона евра за изградњу спортске инфраструктуре у Србији. На расписаном конкурсу за утрошак ових средстава од стране Министарства, Ужице се нашло међу 25 градова и општина чији су пројекти добили средства.

Петог априла на сајту Делегације ЕУ објављен тендер за набавку радова за пројекат ИПА 2015- Изградња, реконструкција и завршетак спортских објеката (http://europa.rs/otvoreni-tenderi/) .

Рок за завршетак тендера  5.6.2019.

Град Ужице је конкурисао за средства потребна за завршетак унутрашњих и спољашњих радова на спортској хали у Крчагову и по том основу добио 506.000 евра. Радови су требали да почну прошле године али се чекало да Минстарство распише конкурс за консултантску фирму која ће припремити комплетну техничку документацију и расписати тендер.

Град Ужице изврши ће све  припремне радове који се односе на прикључак струје, гаса, прикључак воде и канализације као и партерно уређење.

Додатна средства која су потребна да се хала у Крчагову комплетно заврши, поред средстава које даје Министраство, износе око 10 милиона динара. До сада је уложено у изградњу хале 62 милиона динара, а са овим средствима које даје Министарство и Град, укупна вредност радова износиће 120 милиона. У  плану је да спортска хала у Крчагову буде у надлежности ЈП “ Велики парк“.

Повезане Вести

Прочитај све вести