Ужице гради војне станове – Почетак радова до краја 2020. године

Град Ужице у наредној години почеће изградњу војних станова на простору касарне 4. пук у Крчагову, изнад Лидла и Студентског дома. Завршетком ових радова, припадници Војске Србије имаће на располагању око 140 станова, рекао је за нашГрад Ужице у наредној години почеће изградњу војних станова на простору касарне 4. пук у Крчагову, изнад Лидла и Студентског дома.

Завршетком ових радова, припадници Војске Србије имаће на располагању око 140 станова, рекао је за наш портал Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој. „Предвиђено је да две зграде површине 11.000 квадрата буду грађене у две фазе. Оквиран број станова који ће бити изграђен је око 140, а очекујемо да до краја 2020. започнемо радове“ – рекао је за еКапију Максимовић. Израда пројектне документације припала је групи понуђача Urbopolis и Еmpex из Београда, са понуђеном ценом 2.620.800 динара, са ПДВ-ом. Иначе, градњом ових станова био би отплаћен дуг Града према Војсци Србије. Наиме, потписивањем уговора 2011. између Дирекције за имовину и Града Ужица, парцела у кругу касарне 4. пук у Крчагову и некадашњи Дом ЈНА пребачени су у јавну својину града.

Договорено је да укупна вредност имовине, од 5,1 милиона евра за касарну и 1,1 милиона евра за Дом ЈНА, буде враћена Војсци, кроз станове. Рок за враћање дуга продужен је до 2024. године уз сагласност Министарства одбране портал Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој. „Предвиђено је да две зграде површине 11.000 квадрата буду грађене у две фазе. Оквиран број станова који ће бити изграђен је око 140, а очекујемо да до краја 2020. започнемо радове“ – рекао је за еКапију Максимовић. Израда пројектне документације припала је групи понуђача Urbopolis и Еmpex из Београда, са понуђеном ценом 2.620.800 динара, са ПДВ-ом. Иначе, градњом ових станова био би отплаћен дуг Града према Војсци Србије.

Наиме, потписивањем уговора 2011. између Дирекције за имовину и Града Ужица, парцела у кругу касарне 4. пук у Крчагову и некадашњи Дом ЈНА пребачени су у јавну својину града. Договорено је да укупна вредност имовине, од 5,1 милиона евра за касарну и 1,1 милиона евра за Дом ЈНА, буде враћена Војсци, кроз станове. Рок за враћање дуга продужен је до 2024. године уз сагласност Министарства одбране

Повезане Вести

Прочитај све вести