U toku su radovi na rekonstrukciji upravne zgrade na groblju Sarića Osoje

U toku su radovi na rekonstrukciji upravne zgrade Javno komunalnog preduzeća „Bioktoš“ na groblju Sarića Osoje koja je izgorela u požaru u decembru. Za ovu namenu iz budžeta Grada Užica izdvojeno je 6 miliona dinara, a izvođač radova je užička firma „Polet“. Rok za završetak prve faze radova je 30 dana.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević naveo je da je uporedo sa prvom fazom radova u narednih par dana u planu raspisivanje tendera za drugu fazu radova čija će vrednost iznositi oko 12 miliona dinara.

„Sredstva za drugu fazu radova izdvojena su iz budžeta Javnog komunalnog preduzeća „Bioktoš“. Pored rekonstrukcije objekta planirano je i unutrašnje opremanje. Dokaz da Bioktoš posluje pozitivno pokazuje i to da su posle izbijanja požara uspeli iz svojih sredstava da izdvoje novac za rekonstrukciju objekta“.

 

„Vrednost kompletnih radova je oko 20 miliona dinara. Rekonstrukcijom objekta Javno komunalno preduzeće „Bioktoš“ dobiće nove prostorije u kome će naši sugrađani moći da plaćaju svoje obaveze, takođe biće prostorija i za crkvu“ istakao je Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ i dodao da će budući objekat biti površine 383 m2 sa ravnim krovom za čiju se rekonstrukciju koriste najsavremeni materijali.

„Iskorišćen je postojeći temelj objekta jer je bio dobar. Očekujemo da će početkom jeseni svi radovi biti gotovi“-navodi Maksimović.

Повезане Вести

Прочитај све вести