Ubrzani radovi na rekonstrukciji puta Užice – Sušica

Nakon završetka vanrednog stanja radnici su zauzeli svoja mesta na gradilištima. Tako je i sa gradilištem na putu od Užica ka Sušici gde je u toku potpuna rekonstrukcija kolovoza u dužini od 15 kilometara, izgradnja novih trotoara, rigola, stabilizacija kosina, sanacija tunela…

Direktor Javnog preduzeća Užice razvoj Nikola Maksimović zajedno sa tehničkim direktorom preduzeća Putevi Užice, koje je izvođač radova, obišao je danas gradilište na ovoj deonici.

1,1 milijardu dinara vredni su radovi na rekonstrukciji puta od Užica do Sušice

Maksimović je naveo da je do sada urađeno 22 km novih ivičnjaka za trotoare, izvršena sanacija dva tunela i kompletno svih kosina na ovoj deonici.

„Osim rekonstrukcije magistralnog puta u prethodne tri godine Užice je od Puteva Srbije dobilo oko 3 miliona evra za projekte rehabilitacije putnih pravaca u gradskom području. Do sada su urađene ulice Miloša Obrenovića, Banjička, Kralja Petra I, Beogradska, Radnička, Pekarska, takođe u dogovoru sa Putevima Srbije urađena je rekonstrukcija Ložioničkog mosta i dva kružna toka, a očekujemo da će ova saradnja biti nastavljena i ubuduće“, naveo je Maksimović.

Tehnički direktor užičkih Puteva Slobodan Božović rekao je da je deonica Užice -Bela Zemlja jedna od najopterećenijih deonica na celom magistralnom putu od Beograda preko Čačka ka Crnogorskoj granici.

„Putevi Užice su ugovorili 15,24 km, od toga je 8 km potpuno završeno i predato na upotrebu. Sada smo trenutno u fazi izvođenja završnog sloja na 2,2 km čime bi završili dve trećine celokupne deonice i to se očekuje krajem sledeće sedmice. Trenutno je na ovom gradilištu zaposleno oko 100 radnika, mašinista, vozača, podizvođača. Trudimo se da preopterećeni put što pre završimo da bi bilo lakše i bezbednije putovanje svim građanima i prolaznicima. Imamo dinamiku izvođenja radova koju moramo da poštujemo i koja diktira saobraćajne gužve, pa i ovom prilikom molim građane da imaju strpljenja, da razumeju naš posao, nije lako raditi kad su gužve“ istakao je direktor Puteva Srbije Slobo Božović.

Повезане Вести

Прочитај све вести