Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji malog bazena na Gradskoj plaži

Do 6. maja zainteresovani izvođači mogu dostaviti svoje ponude za radove na rekonstrukciji malog bazena na Gradskoj plaži. Projektom je predviđeno da radovi prve faze traju 90 dana, ističe Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”.

“Prva faza radova, koja se odnosi na grube građevinske i betonske radove, deo bazenske opreme i deo tribina pored bazena, očekujemo da krene u junu mesecu. Nadamo se da ćemo u toku godine obezbediti sredstava za realizaciju rekonstrukcije kompletnog bazena, koja podrazumeva izgradnju nove betonske školjke, dodatnih tribina koje se nalaze uz sam bazen, kao i izgradnju kompenzacionog bazena i mašinske sale koja će biti povezana sa bazenom. Takođe radiće se hidroizolacija bazenske školjke i postavljanje pločica, opremanje, štampani beton i podloga koja je neophodna između tribina kao i postavljanje bazenske tehnike i tri bazenske atrakcije za potrebe dece. ”

Po rečima Maksimovića ideja je da se za ovaj dečiji bazen koristi gradska voda i da se vrši hlorisanje kao što je to slučaj sa zatvorenim bazenom.

“Bazen će biti dubine od 60 do 90 cm biće povezan sa postojećim toboganom koji će se rekonstruisati tako da će kompletno ovaj deo plaže uz dečije igralište biti jedna zaokružena celina. U planu je da se prilaz bazenu omogući i sa tribina, da se kompletno napravi novi sadržaj kako bi građani što više koristili ovaj deo plaže.”

Ukupna vrednost komletne rekonstrukcije malog bazena na Gradskoj plaži procenjena je na 36 miliona dinara, a očekivanja su da će do kraja ove godine biti završeni svi radovi, kako bi već naredne mali bazen na Gradskoj plaži bio stavnjen u funkciju.

Повезане Вести

Прочитај све вести