Још једна година успешног пословања

2021. иако још једна ковид година, може се рећи, за ЈП „Ужице развој“ била је успешна. Све што је предвиђено планом и програмом у највећој мери је остварено, а у овој години уз координацију и надзор „Ужице развоја“ реализовани су велики и веома значајни пројекти.

Један од најзначајнијих и највреднијих свакако је изградња још једног кружног тока. Средствима од Министарства грађевинарства – ЈП „Путеви  Србије“ изграђена је кружна раскрсница код Музеја, где је вредност радова 50.000.000,00 динара. Само десет милиона динара мање вредна је реконструкција Улице Димитрија Туцовића од музеја до врха Доварија.

ЈП „Ужице развој“  je  координирало активности асфалтирања и реконструкције путних праваца у граду. Реконструисана је Југ Богданова улица за шта је из буџета града опредељено 15 милиона динара. За реконструкцију Војвођанске улице издвојено је осам милиона, а четири милиона вредна је реконструкција улица Липа и Момчила Тешића. У потпуности је реконструисана и улица Браће Чолића у Градској општини Севојно средствима у износу од 15 милиона динара.

 

У овој години уз координацију стручних лица „Ужице развоја“ завршена је и пуштена у функцију Спортска дворана у Крчагову. Изведени су радови на изради прикључака струје, воде и канализације. Изграђена је гасна станица, уређен партер и хала опремљена спортским реквизитима. Завршава се и Спортска дворана у Севојну.

Инжењери предузећа ангажовани су и на пројекту реконструкције и доградње Здравственог центра Ужице и Обилазнице. Радило се и на изградњи прикључака за Археолошки музеј у Стапарској бањи и реализацији пројекта фекалне канализације на Белој Земљи.

Кроз програм „Удружимо се “ изграђен је први скејт парк у Ужицу и отворена нова дечија игралишта на Градској плажи и и у Градској општини Севојно.

 

Израда елебората о економској оправданости и израда пројектне документације за основно образовање на територији града Ужица у циљу стварања просторних могућности за прелазак на једносменски рад за школе, завршетак израде пројектне документације за Мост Стари Град и надзор над свим активностима у оквиру реконструкције средњевековне ужичке тврђаве такође су важне активности које су обележиле 2021. годину.

Данас када ЈП „Ужице развој“ обележава Дан предузећа и навршава још једну годину успешног пословања мисија, циљеви и визија остају непромењени. Приоритено испуњавање потреба оснивача Града Ужица, али и тржишни наступ у што већој мери, уз тим стручних људи, допринеће даљем развоју града и његовом изгледу у будућности.

Повезане Вести

Прочитај све вести