Значајна улагања у изградњу и реконструкцију цркава

У Цркви Покрова Пресвете Богородице у Крчагову недавно је постављен под, а у току ове године настављају се радови на опремању унутрашњег простора и уређењу партера. Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој” и члан Црквеног и Грађевинског одбора истиче да је Град је у току прошле године издвојио значајна средства и пружио подршку у изградњи неопходне инфраструктуре.

 

„У договору са ЈКП „Водовод“ урађена је комплетно изградња водоводне и канализационе мреже тако да је објекат прикључен на водовод и канализацију, а урађен је и прикључак за гас. Такође, урађена је пројектна документација за саобраћајницу на потезу од Улице Норвешких интернираца до Храма, а план је да се та саобраћајница асфалтира у току ове године и да се уради партерно уређење испред цкве. Ради се и на решавању проблема кишне канализације. Идеја је и да се поред саме цркве уради мало дечије игралиште. Очекује се у току ове године и завршетак пројектно-техничке документације за парохијски дом како би наредне године отпочели радови”.

 

Буџетом Града за ову годину опредељено је седам милиона динара за изградњу и реконструкцију цркава на територији града Ужица. Конкурс за средства биће расписан крајем овог или почетком наредног месеца, а у зависности од договора свештенства зависиће и износ средстава за сваку од светиња у Ужицу.

Радова ће бити и у Цркви Светог Ђорђа, где је идеја је да се направи нова продавница у којој ће Ужичани моћи да купују сувенире и свеће. Део средстава већ је обезбеђен, и у току је припрема пројектне документације.

Повезане Вести

Прочитај све вести