Нова саобраћајна сигнализација у функцији

Семафорска сигнализација која ће допрнети већој безбедности свих учесника у саобраћају и убрзања тока саобраћаја у Улици Димитрија Туцовића, која је постављена крајем прошле године од пре неколико дана пуштена је у функцију. Овај нови семафор допринеће да се на бољи начин регулише пешачки прелаз на веома прометној главној градској улици.

 

На овај начин свакодневно се контролише гужва у саобраћају на најпрометнијој градској улици, мењају временски интервали пешака и возача и тренутно се користи укупни временски интервал од 70 секунди, где возачи имају 52 секунде, а пешаци 18 секунди за пролазак. Наравно, ова времена ће се пратити, како би се у наредном периоду пронашло најбоље решење за дужину времена, у секундама, за пролазак пешака и возача.

Поред семафорске сигнализације која је постављена у Улици Димитрија Туцовића, на потезу од Царине према Сарића Осоју и у Крчагову постављени су електронски успоривачи брзине. Вибро траке постављене су код Медицинске школе, као и у веома фреквентној улици Милоша Обреновића у Крчагову.

 

Слична решења биће примењена и у осталим улицама у граду, са циљем да се безбедност свих учесника у саобраћају подигне на виши ниво, а за набавку семафорске и електронске сигнализације, вибро трака и осталих елемената у овој години биће издвојено и више новца.

Повезане Вести

Прочитај све вести