Нови циклус програма „Удружимо се“, пријаве до 31. марта

12,6 милиона динара је износ опредељених средстава, којима ће се у 2022. години финансирати пројекти Ужичког програма локалног партнерства „Удружимо се“.

 

Како је истакао Миодраг Петковић члан Градског већа циљеви ужичког програма локалног партнерства „Удружимо се“ остају исти, а главни циљ јесте учешће грађана у доношењу одлука.

 

„Програм подразумева да грађани могу предложити мале пројекте по њиховој жељи за реализацију у њиховом непосредном окружењу, било да је реч о дечијим и спортским игралиштима, стазама за шетање, местима за одмор, уређење прилаза за особе са инвалидитетом, уређење мањих дивљих депонија, односно на уређење јавних површина. Као и до сада предлози грађана могу да се односе на површине које су у јавној својини, односно у власништву града Ужица или у власништву других нивоа власти уколико постоји сагласност за то. Други важан јесте да је неопходно прикупити 20 потписа предлагача који редовно измирују своје пореске обавезе“.

 

Градска управа за инфраструктуру и развој и  ЈП „Ужице развој“ пружиће неопходну техничку помоћ грађанима који буду желели да конкуришу, а максималан износ подршке по једном пројекту је милион динара.

 

Подсетимо, у току прошле године од 29 предлога пројеката, одабрано је 16, један део је завршен, а остали ће бити завршени у наредних неколико недеља.

Повезане Вести

Прочитај све вести