Ученици ОШ „Алекса Дејовић“ од данас у новој сали

После добијања употребне дозволе стекли су се услови да новоизграђена спортска сала буде предата на коришћење ОШ „Алекса Дејовић“. Ученике који су данас имали први час физичког васпитања у новом објекту посетили су представници градског руководства и ЈП „Ужице развој“.

 

Заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић подсетио је да је изградња хале почела 2019. године и да је због одређених потешкоћа потрајала процедура добијања употребне дозволе.

„Како смо употребну дозволу добили пре неколико дана, са посебним задовољством смо данас овде да ову нову салу предамо школи и ученицима на коришћење. За почетак, док не стигне опрема и мобилијар, користиће је само ученици за часове физичког, а касније када се заврши тендерска процедура и стигне опрема то ће моћи и спортски клубови Севојна, културно уметничка друштва и млади“, рекао је Стојадиновић.

 

Никола Максимовић директор ЈП „Ужице развој“ истиче да је град урадио комлетну пројектно техничку документацију као и неопходну инфраструктуру

„Урадили смо прикључке за струју, воду, канализацију, топловод. Такође, урадили смо и комплетно партерно уређење и потпорне зидове око самог објекта, а испред хале урађен је саобраћајни полигон за децу“. Такође, урадили смо и пројекат реконструкције старе сале, како би у том простору обезбедили додатне учионице за једносмеснки рад ове школе“.

 

Директорка ОШ „Алекса Дејовић“ Ирена Дрндаревић додаје да су се новој сали највише обрадовали ученици и да ће овај простор посебно значити сада, јер због радова у школи у Крвавцима 140 деце из издвојеног одељења наставу прате у матичној школи у Севојну.

 

Изградњу хале површине око 1000 м2 финансирало је Министарство омладине и спорта са 467 хиљада евра, а у надлежности тог министарства је и набавка опреме и мобилијара.

Повезане Вести

Прочитај све вести