Магистрални цевовод у року, реконструкција амбуланте по плану

Радове на реконструкцији магистралног челичног цевовода и здравстној амбуланти у Севојну обишла је у пратњи сарадника градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

 

Она је подсетила да је из буџета града опредељено око 9 милиона динара за реконструкцију амбуланте и да је ово прва озбиљна реконструкција од изградње тог објекта у оквиру које ће бити замењена столарија, урађена фасада, замењен део крова и урађена дренажа. Реконструишу се тоалети и освежава унутрашњи простор а у наредном периоду радиће се на обезбеђивању додатних средстава за унутрашњу столарију и подове.

Градоначелница је најавила и реконструкцију АТД-а у Ужицу у оквиру ЕУ ПРО+ програма вредну 440 хиљада евра, где ће Град издвојити 260 хиљада евра. Она је задовољна и динамиком радова на реконструкцији магистралног цевовода где су град и ЈКП „Водовод“ издвојили 80 милиона динара.

Први део магистралног челичног цевовода у Севојну, чија реконструкција је у току је завршен. Како је истакао Зоран Радибратовић технички директор „МПП Јединство Севојно“ 1800м2 магистралног цевовода је завршено, што је више од 50%. Такође урађена је деоница од раскрснице до амбуланте у дужини од преко 600м2, а преостаје још један наставак у дужини од око 300м2 на траси новог цевовода који се ради упоредо са магистралним. Радибратовић је додао и да ће рок за завршетак магистралног цевовода 30. јун бити испоштован.

Директор ужичког Водовода Душко Љујић подсетио је да се поред магистралног цевовода поставља и цевовод промера фи 100 у истој дужини, тако да је практично реч о дуплом послу о једном трошку.

„Израда новог цевовода условиће продужетак постављеног рока јер ће бити потребно додатно време да све кућне прикључке и све уличне одвојке пребацимо на новопостављени фи 100 цевовод. Ипак треба нагласити да ће, што се тиче водоводне мреже, ова улица бити комплетно завршена и неће бити потребе ништа радити наредних бар 50 година. Ово је један од највећих послова који се раде након фабрике воде у целом граду, јер је реч о изузетно захтевном послу“.

Повезане Вести

Прочитај све вести