Више од 50 милиона динара издвојено за хитну санацију путних праваца, мостова и клизишта

Више од 50 милиона динара издвојено је из буџета града за делимичну или потпуну санацију путних праваца, мостова, обалоутврда и пропуста после обилних падавина које су делове града задесиле током маја и јуна месеца. Процењена штета далеко је већа од овог износа, па се у наредном периоду очекује и подршка државе, како би се оштећена и уништена инфраструктура у попуности обновила.

Према речима Милоша Миливојевића директора ЈП “Ужице развој” урађена је привремена и хитна санација на већини саобраћајница, како би мештани, пре свега села Лужничке долине, могли да функционишу. Упоредо са тим радовима решавају се и настали проблеми у осталим деловима града.

“Имамо и евидентирана  клизишта у Дрежнику, Волујцу, Биосци, али и у самом граду у Улици Алкесе Шантића у МЗ Крчагово, где се клизиште активирало на траси магистралног гасовода. У договору са инжењерима “Србија гаса” уклонили смо оптерећење са самог гасовода и у току данашњег и сутрашњег дана ради се геодетско снимање и геомеханичко испитивање како би се тај проблем у потпуности решио”.

Такође, додаје Миливојевић, ради се и на чишћењу и оспособљавању пропуста и деоница у самом центру града после огромне количине кише која је условила изливање Волујачког потока почетком овог месеца. Тада је вода продрла и у велики број пословних и стамбених објеката где је извршено најпре црпљење воде а потом и дезинфекција.

Очекује се да ће и Влада Републике Србије пружити подршку у санацији штете на инфраструктури, која је процењена на више од 150 милиона динара, а подршку очекују и пољопривредни произвођачи, јер штета на усевима процењена је на око 200 милиона динара.

Повезане Вести

Прочитај све вести