Завршени радови, следи опремање вртића “Лане” у Кремнима

Недавно су завршени грађевински и остали неопходни радови на адаптацији простора за отварање новог вртића у Кремнима. Простор је обишла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима и најавила да ће у наредној фази уследити опремање објекта и уређење дечијег игралишта.

“Знате да смо грађанима Ужица обећали да ће свако дете у овом граду имати своје место у вртићу. А да код нас ништа не остаје само на обећањима, доказујемо сталним издвајањима и радовима на објектима намењеним најмлађим Ужичанима. Данас смо у Кремнима где су завршени радови на адаптацији две собе за потребе Предшколске установе Ужице и где ће надамо се врло брзо моћи да борави око 40-оро деце. За ту намену определили смо 21 милион динара из буџета града и као што видите простор је у потпуности завршен, урађени су сви неопходни грађевински и машински радови, тоалети и грејање”, истaкла је градоначелница након обиласка.

У оквиру изведених радова замењена је столарија, урађена фасада и у наредним данима очекује се почетак радова на уређењу дечијег игралишта.

“За тај пројекат добили смо подршку Минстарства за бригу о породици и демографију, које је определило 1,4 милиона динара, односно 60 одсто неопходних средстава. Такође, у наредном периоду очекује нас и опремање овог простора неопходним намештајем и мобилијаром, као и кухиње. Надамо се брзом завршетку те процедуре и скором усељењу малишана у овај нови објекат Предшколске установе Ужице”, додаје градоначелница уз подсећање да се итезивно ради и на објекту новог вртића на Царини, и да радови ускоро крећу и у Злакуси.

“Заиста смо поносни на овакве пројекте и радујемо се сваком новом вртићу, верујем, једнако као и родитељи. Све ближе смо остварењу циља, укидању такозване листе чекања и обезбеђивању једнаких услова за боравак у вртићима и деци која живе у граду и малишанима у руралном подручју”.

Овај нови објекат Предшколске установе Ужице збринуће око 40 малишана који живе на том подручју, а поред дечијег игралишта имаће и сопствену кухињу.

Повезане Вести

Прочитај све вести